یکی از بخش های اصلی وب سایت ها معمولا بخش گالری تصاویر است که در آن کاربران می توانند به تصاویر بار گذاری شده در سایت دسترسی یابند و آنها را مشاهده کنند. پرواضح است که همچون بخش های دیگر وب سایت، طراحی این قسمت نیز در صورتی که با جذابیت های بصری همراه باشد، زیبایی دوچندانی به سایت خواهد بخشید.
به منظور طراحی گالری تصاویر نرم افزارهای بسیاری وجود داشته و قابل استفاده است، ولی استفاده از فتوشاپ در تولید این صفحات نیز با توجه به خروجی های بسیار حرفه ای و جالب توجه آن، جذاب به نظر می رسد. به کمک این بخش می توانیم براحتی و با چند کلیک ساده محیط های جذابی از گالری تصاویر درست کنیم. در نسخه های پیشین فتوشاپ این قسمت جزو عملیات خودکار فتوشاپ بوده و از قسمت
File > Automate >Photoshop web photo gallery
قابل فراخوانی و استفاده بوده، ولی در نسخه های اخیر فتوشاپ این بخش حذف شده است و برای تولید گالری تصاویر باید از نرم افزار بریج کمک بگیریم. در شماره های گذشته با این نرم افزار و برخی قابلیت های سودمند آن آشنا شده ایم و در این شماره در نظر داریم درباره تولید گالری تصاویر وب به کمک این نرم افزار صحبت کنیم.
برای دسترسی به بخش مورد نظر ابتدا باید نرم افزار Bridge اجرا شود که هم به صورت مستقیم از داخل فتوشاپ و هم از All Programs در Start می توانیم آن را اجرا کنیم. پس از اجرای بریج با زدن دکمه های Ctrl+F۴ یا انتخاب گزینه OutPut در قسمت بالای فضای کاری به بخش ایجاد خروجی در محیط نرم افزار بروید. با انتخاب این بخش پانل OutPut در سمت راست محیط کاری ظاهر می شود که شامل دو بخش PDF برای ایجاد خروجی به صورت PDF و WEB Gallery برای ایجاد گالری تصاویر وب استفاده می شود. با انتخاب گزینه Web Gallery در سمت راست و بالای پانل OutPut تنظیمات مربوط به آن در یک بخش اصلی و چند بخش فرعی ظاهر می شود.
در قسمت اصلی از قسمت Template برای انتخاب شکل گالری و از قسمت Style حالت های مختلف موجود برای Template انتخاب شده را می توانیم تغییر دهیم که در مجموع تقریبا ۲۲ نوع حالت مختلف برای گالری خود می توانیم انتخاب کنیم.
با توجه به انتخاب هر گالری تنظیمات خاصی در اختیار ما برای شخصی سازی آن گالری قرار می گیرد که این تنظیمات برای هر گالری متفاوت از دیگری بوده و با انتخاب هر یک تغییر می یابد، اما چهار بخشی که در ادامه به آنها اشاره می شود در همه گالری ها وجود داشته و قابل تنظیم است. بعد از انتخاب شکل گالری تصویر خود می توانیم با انتخاب گزینه Preview in Browser پیش نمایشی از گالری انتخاب شده را مشاهده کنیم. بدیهی است قبل از انتخاب این حالت باید در پنجره وسط (Content) تصاویر مورد نظر خود را به منظور ایجاد گالری انتخاب کنیم. چهار بخشی که در همه گالری ها وجود دارد عبارت است از:
۱ ـ Site info: از این قسمت برای تغییر عناوین گالری مثل عنوان سایت، عنوان مجموعه، توضیح درباره مجموعه و... می توان استفاده کرد.
۲ ـ Color Pallet: از این بخش برای تنظیم رنگ بخش های مختلف گالری مثل عناوین، متن، سربرگ، متن منو ها، رنگ پس زمینه و... می توان استفاده کرد.
۳ ـ Appearance: از این بخش می توان تنظیماتی در رابطه با ظاهر گالری تصویر مثل اندازه اسلایدشو، اندازه تصاویر گالری، اندازه تصویرک های کوچک گالری، کیفیت و نحوه چیدمان آنها را اعمال کرد.
۴ ـ Creat Gallery: در این بخش تنظیمات مربوط به ذخیره سازی گالری مثل نام گالری، محل ذخیره سازی و تنظیمات مربوط به آپلود گالری
به صورت FTP روی وب سایت را می توان انجام داد.
توجه کنید که تمامی بخش های ذکر شده با توجه به گالری منتخب حالت های مختلفی را ممکن است نمایش دهد. بجز گزینه های ذکر شده گزینه های زیر نیز در برخی گالری ها ممکن است نمایش داده شود.
۵ ـ Image info: برای اضافه کردن عنوان برای تصاویر اضافه شده در گالری تصاویر.
۶ ـ Out Put: انجام تنظیمات خروجی گالری در رابطه با اندازه و کیفیت آن.
در انتها، پس از انجام تنظیمات مورد نظر با فشار دکمه Save در انتهای پانل Out Put می توانیم گالری را در مسیر تعیین شده در قسمت Create Gallery ذخیره و با استفاده از گزینه Upload آن را در سایت مورد نظر بار گذاری کنیم. در صورتی که بخواهیم تغییرات و تنظیمات انجام گرفته را ذخیره و بعدا استفاده کنیم می توانیم روی دکمه Save Style که به شکل یک برگ کاغذ سفید در مقابل نام اسلاید مشخص شده کلیک کرده و نام دلخواه خود را وارد کنیم. حالت های مختلفی در بخش Template وجود دارد.
|