پرتال شخصی مهدی رافعی

فروشگاه افق
ofogh-shop.com

نویسندگان
شنبه, ۲۵ آذر ۱۳۹۱، ۰۴:۲۱ ب.ظ

تولد در دنیای مجازی

تولد در دنیای مجازی                    

 

کلا آدم ها به ۲ گروه تقسیم می شوند: آن هایی که کاری به کار دنیای اینترنت و فضای سایبری ندارند و این چیزها را سوسول بازی می دانند! و آن هایی که قسمتی از ساعات خودشان را در اینترنت سپری می کنند و کلا انسی دارند با این فضا! خود این گروه دومی ها به ۲ گروه تقسیم می شوند: گروه اول آن هایی که فقط مصرف کننده هستند و هر چیزی را که به تورشان بخورد می خوانند و تاثیرپذیرند. گروه دیگر هم آن هایی هستند که عشق نوشتن و اظهارنظر درباره موضوعات اطراف شان هستند و دوست دارند تاثیرگذار باشند. اگر روحیات تان با این گروه آخر جور در می آید اما قسمت اینترنتش را کم دارید و هنوز با وبلاگ فاصله ها دارید، راهکارهای زیر را ازدست ندهید:

 

● این وبلاگ که میگن یعنی چی؟!

شاید تا حالا زیاد از گوشه و کنار و از دوستان تان اسم وب یا وبلاگ شخصی به گوش تان خورده باشد و هی شاخک های تان تکان خورده که بابا این وبلاگ چیه؟ ما هم برای خواباندن شاخک های کنجکاوی، عارضیم خدمت تان که وبلاگ یک فضای مجازی است که با خواست خودتان و به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد که اگر واقعا حرفی برای گفتن دارید، با نوشتن آن در وبلاگ شخصی، خدای نکرده ناگفته از دنیا نروید. Weblog از دو واژه web و log تشکیل شده است که ملت کاربر برای راحت تر کردن تلفظ به آن بلاگ (blog) می گویند و به کسانی که وبلاگ نویسند و در این فضا مشغولند، اصطلاحا بلاگر (blogger) می گویند.

 

● شما هم می توانید به جمع بلاگرها بپیوندید!

شما با وارد شدن به دنیای بلاگ ها، به یک شبکه اجتماعی می پیوندید که ممکن است روزانه با افراد زیادی مرتبط شوید. آدم هایی که به وبلاگ شما می آیند، نوشته های شما را می خوانند و در مورد آن نظر می دهند. پس قبل از هر چیز باید تکلیف تان مشخص باشد، یعنی برای خودتان از پیوستن به بلاگرها هدف داشته باشید. بعضی از بلاگرها که احساس می کنند دستی در نوشتن دارند، خاطرات روزانه خودشان را می نویسند و در کمال اعتماد به نفس به خورد ملت می دهند یا در مورد اتفاقات اجتماعی، ورزشی، فرهنگی و سیاسی دور و برشان اظهار نظر شخصی می کنند. بعضی وبلاگ ها هم مناسبتی هستند و با توجه به مناسبت های مختلف با دلنوشته ای، تبریک یا تسلیتی به روز می شوند. خیلی ها هم که در پی ایجاد ارتباط راحت و سریع با دوستان شان هستند به این فضا کشیده می شوند. بعضی ها وبلاگ های شان موضوعی است، مثلا مخصوص عکس هایی است که کار خودشان است یا هر اثر هنری دیگر، بعضی از وبلاگ ها هم موضوعات علمی یا حتی تجاری دارند. خلاصه این که هر کس با توجه به سلیقه و علاقه خودش از بلاگ استفاده می کند، حالا تصمیم با خودتان است، ببینید می خواهید جزو کدام گروه باشید.

 

● مرحله دوم؛ پدر و مادر وبلاگ تان را مشخص کنید:

در ایران سرویس های وبلاگ دهی زیادی هستند که هرکدام طرفداران خاص خودشان را دارند و امکانات متفاوتی هم ارائه می دهند. انتخاب با خودتان است که بنشینید و بین امکانات مختلفی که هر سرویس به کاربران می دهد، سبک و سنگین کنید. مثلا امکاناتی مثل آسان بودن کار با بخش مدیریت وبلاگ، خدمات پشتیبانی به کاربران، امکان استفاده از ابزارها و کدهای مختلف، سیستم آمارگیری وبلاگ، سیستم نظرسنجی، ارائه فضای آپلود به کاربران، صفحه پروفایل مدیر وبلاگ و امکانات دیگری که کار با این سرویس ها را راحت تر کرده است. بلاگفا، میهن بلاگ و پرشین بلاگ از پرطرفدارترین سرویس های وبلاگ دهی هستند که با انتخاب هر کدام در واقع اسم و فامیل وبلاگ تان را انتخاب کرده اید! مثلا شما می خواهید برای افتتاح وبلاگ از سرویس بلاگفا استفاده کنید. آن وقت اسم وبلاگ شما پسوند بلاگفا می گیرد!

 

● تفاوت سایت و وبلاگ!

شاید برای خیلی ها آسان ترین راه برای تشخیص وبلاگ از سایت، نشانی های متفاوت شان باشد. معمولا نشانی سایت سه قسمت است، مثلا: (com.اسم سایت.www) اما نشانی وبلاگ زیر مجموعه ای از این نشانی می باشد: (blog.com.اسم وبلاگ.www). اما خیلی هم نباید دل تان را به این تمایز خوش کنید چون سایت هایی هستند که با داشتن نشانی های این مدلی خدماتی مشابه وبلاگ دارند. شاید تابلوترین ویژگی یک سایت این باشد که وقتی نشانی آن را وارد می کنید با صفحات و بخش هایی روبه رو می شوید که برای مدت طولانی به همان شکل می مانند. ضمنا برای داشتن سایت اختصاصی معمولا باید هزینه بپردازید و فضای مجازی آن ها را از شرکت های شان خریداری کنید. وبلاگ ها معمولا از سایت ها به روزتر هستند، ارتباط بین نویسنده وبلاگ و کسانی که به وبلاگ سر می زنند هم بیشتر و قوی تر است و کلا حس زندگی در وبلاگ ها بیشتر احساس می شود.

 

● آر.اس. اس (RSS) چیست؟

آر.اس.اس فایلی با فرمت xml است که آخرین عناوین سایت های خبری، وبلاگ ها وسایت هایی از این دست را شامل می شود. با به روز شدن سایت، فایل آر.اس.اس به طور خودکار به روز می شود و به این ترتیب تازه ترین عناوین خبری، چکیده ای از هر گزارش یا خبر را می بینیم که در کنار آن پیوندی وجود دارد. با rss می توان به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت های مورد علاقه، از محتوا و به روز رسانی های آن ها مطلع شد. وظیفه اصلی آر.اس.اس قابل دستیابی کردن اطلاعات و صرفه جویی است. بسیاری از وبلاگ ها، مجلات و سایت های خبری محتویات تازه خود را به صورت rss هم عرضه می کنند.

           

نویسنده: حدیثا عارف      

روزنامه خراسان ( www.khorasannews.com )

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۱/۰۹/۲۵
مهدی رافعی

بلاگر

وبلاگ

بلاگ

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی