چگونه در ویندوز ۸ وبگردیکنیم؟
با انتشار ویندوز ۸ و گسترش استفاده از تبلت های ویندوزی و رایانه های مجهز به نمایشگرهای لمسی، روز به روز به کاربران این سیستم عامل افزوده می شود و تفاوت های بیشتری با نسخه های پیشین برای کاربران آشکار می شود.
یکی از این تفاوت ها هنگامی مشاهده می شود که کاربران به وبگردی در اینترنت می پردازند. چنانچه از ویندوز ۸ استفاده کرده باشید حتما متوجه شده اید که این نسخه از مرورگر برای تطابق پذیری بیشتر با امکانات و ظاهر گرافیکی ویندوز ۸ دستخوش تغییراتی شده که این تغییرات موجب شده استفاده از آن برای برخی کاربران با مشکلاتی همراه باشد. اگر شما هم جزو این دسته از کاربران هستید و هنوز نتوانسته اید وبگردی دلخواه تان در اینترنت اکسپلورر ۱۰ را در ویندوز ۸ تجربه کنید، با ما همراه شوید تا ضمن یادگیری مراحل استفاده از این مرورگر، با امکانات جذاب آن آشنا شوید.قدم اول:
اجرا
در اولین قدم برای شروع عملیات وبگردی نیازمند اجرای نرم افزار اینترنت اکسپلورر هستید. همان طور که می دانید صفحه شروع در ویندوز ۸ اولین صفحه ای است که در پیش روی کاربران قرار دارد و در این صفحه نرم افزارهای مختلف کنار یکدیگر فهرست و ارائه شده است. برای اجرای مرورگر باید نرم افزار Internet Explorer را انتخاب و با کلیک یا فشار انگشت روی آن، مرورگر را اجرا کنید.
چنانچه روی آیکون فوق راست کلیک کنید در پایین صفحه گزینه هایی برای سنجاق کردن به نوار وظیفه، جدا کردن از صفحه شروع، حذف از سیستم عامل و باز کردن پنجره جدید در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
قدم دوم:
جستجو یا وبگردی
وقتی برای اولین بار مرورگر اینترنت اکسپلورر را در ویندوز ۸ اجرا می کنید با پنجره ای تقریبا خالی مواجه خواهید شد. در این نسخه از اینترنت اکسپلورر، نوار آدرس برخلاف دیگر مرورگرها که در بالا قرار دارد، به پایین منتقل شده و همچون مرورگرهای جدید امروزی، نوار آدرس از دو عملکرد ورود به سایت ها و جستجوی کلمات و عبارات در موتور جستجوی پیش فرض مرورگر (بینگ) برخوردار است. شما می توانید با تایپ کلمات و عبارات موردنظرتان در نوار آدرس و فشردن کلید اینتر یا آیکون Go که به شکل یک فلش به سمت راست است، عملیات جستجو را در موتور جستجوی بینگ انجام دهید. در صورتی که آدرس کامل یک سایت را وارد کنید (همچون www.jamejamonline.ir) به سایت مورد نظر دسترسی خواهید یافت.
اینترنت اکسپلورر ۱۰ به طور خودکار عبارت های جستجو شده توسط شما را ذخیره می کند و در صورتی که مجددا آن عبارات را تایپ کنید فهرستی از موارد پیشنهادی را با توجه به عبارت های ذخیره شده در مرورگر، در اختیار شما قرار می دهد.
قدم سوم:
تنظیمات و اشتراک گذاری
همان طور که گفتیم کاربرانی که برای اولین بار از اینترنت اکسپلورر ۱۰ استفاده می کنند هنگام وبگردی با مشکلاتی مواجه خواهند شد. این مشکلات ناشی از به نمایش درنیامدن ابزارها و منوهای رایج دیگر مرورگرها در اینترنت اکسپلورر ۱۰ است. به طور پیش فرض هنگام وبگردی در این مرورگر هیچ چیز بجز صفحه وب درخواستی برای شما به نمایش درنخواهد آمد و نوار آدرس، نوار جستجو، منوی فایل، بوک مارک ها، گزینه های لازم برای دسترسی به تنظیمات مرورگر و... همگی از دید کاربر پنهان است. این تغییرات برای تطابق پذیری بیشتر اینترنت اکسپلورر با امکانات ویندوز ۸ است، اما دسترسی به آنها همچون استفاده از دیگر امکانات این سیستم عامل روش کار بسیار ساده ای دارد.
شما می توانید برای دسترسی به ابزارهای مرورگر و مشاهده تب های فعال، روی صفحه وب کلیک راست کنید یا نشانگر ماوس را به سمت راست صفحه ببرید و با کشیدن صفحه به سمت چپ، نوار Charm را باز کنید. با باز شدن این نوار، گزینه هایی برای دسترسی به نوار جستجو، اشتراک گذاری، تنظیمات و... برای شما به نمایش درخواهد آمد.
با کلیک روی Settings و پس از آن انتخاب گزینه Internet Options می توانید اقدامات مختلفی همچون تاریخچه، بهینه سازی عملکرد مرورگر و دیگر تنظیمات همچون فعال کردن قابلیت حرکت به صفحات بعدی با کشیدن صفحه (Flip Ahead) را به انجام برسانید.
در صورتی که قصد دارید صفحه وب مورد مشاهده را در شبکه های اجتماعی موردنظرتان به اشتراک بگذارید یا آن را توسط ایمیل برای دوستان و آشناهایتان ارسال کنید، می توانید پس از فعال کردن کاربری خود در سیستم عامل و نصب نرم افزارهای موردنیاز، با استفاده از گزینه Share در نوار Charm، این کار را نیز انجام دهید.
قدم چهارم:
ابزارهای وبگردی
همان طور که گفتیم با کلیک راست روی صفحه وب (یا کشیدن صفحه از بالا به پایین در رایانه های مجهز به نمایشگرهای لمسی) ابزارهای مختلفی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
افزودن تب جدید: برای اضافه کردن تب جدید می توانید انگشت خود را روی آیکون (+) فشار دهید یا با استفاده از ماوس، آن را کلیک کنید. علاوه بر این می توانید کلید Control را از روی صفحه کلید فشار داده و همزمان کلید T را فشار دهید.
هر تبی را که به این روش اضافه کنید در فهرست تب های موجود همراه با یک تصویر بندانگشتی برای شما به نمایش درمی آید.
مرور خصوصی و حذف تب های ذخیره شده: چنانچه توجه کنید در زیر آیکون مربوط به ایجاد تب جدید، آیکونی به صورت دایره شامل سه نقطه در آن مشاهده می شود. با کلیک روی این آیکون می توانید عملیات مختلفی مانند حذف تب های ذخیره شده یا شروع مرور خصوصی (private browsing) صفحات را به اجرا درآورید.
در قسمت پایین صفحه مرورگر و کنار نوار آدرس نیز آیکون های دایره شکل دیگری مشاهده می شود که امکانات مختلفی را در اختیارتان قرار می دهد. این امکانات عبارت است از:
حرکت به عقب و جلو: دو آیکون به نمایش درآمده با فلش هایی به سمت چپ و راست برای حرکت میان صفحات به کار گرفته می شود.
سنجاق: آیکونی که به شکل سنجاق است برای سنجاق کردن صفحه وب فعلی به صفحه شروع یا فهرست بوک مارک ها کاربرد دارد.
جستجو و نمایش مرورگر در دسکتاپ: از دیگر آیکون هایی که در این بخش به چشم می خورد، یک آچار کوچک است. با کلیک روی این آیکون امکانات مختلفی همچون جستجو برای یک برنامه مربوط به صفحه وب فعلی، جستجو در صفحه وب با استفاده از ابزار جستجو یا باز کردن صفحه وب فعلی در پنجره ای جدید در نسخه دسکتاپ مرورگر اینترنت اکسپلورر در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
قدم پنجم:
اجرای مرورگر در دسکتاپ
برخی کاربران به استفاده از صفحه شروع ویندوز ۸ علاقه ندارند و ترجیح می دهند از محیط قدیمی دسکتاپ برای اجرای برنامه ها و استفاده از سیستم عامل کمک بگیرند. چنانچه مرورگر اینترنت اکسپلورر را در دسکتاپ به اجرا درآورید با صفحه ای مشابه نسخه های پیشین این مرورگر مواجه خواهید شد، اما با وجود موارد مشابه فراوان با نسخه های پیشین همچون اینترنت اکسپلورر۹، باز هم تفاوت هایی همچون به نمایش درنیامدن بسیاری از گزینه های وبگردی در این مرورگر وجود دارد.
در بالا ـ سمت راست صفحه مرورگر سه آیکون به شکل های خانه، ستاره و چرخ دنده به چشم می خورد.
ـ آیکون خانه شما را به صفحه خانگی پیش فرض مرورگر بازمی گرداند.
ـ آیکون ستاره، پنجره ای را شامل وب سایت های مورد علاقه شما به نمایش درمی آورد.
ـ آیکون چرخ دنده، منوی Tools را نمایش می دهد و با استفاده از آن می توانید از امکاناتی همچون چاپ، بزرگنمایی، مدیریت افزونه ها، مرور خصوصی و... بهره مند شوید.
قدم ششم:
شخصی سازی مرورگر
چنانچه قصد دارید مرورگر دسکتاپی را به سلیقه خودتان تغییر دهید، می توانید در بخشی خالی در بالای نوار آدرس، کلیک راست ماوس را فشار دهید. با انجام این کار پنجره ای به نمایش درمی آید و به کمک آن می توانید نوار ابزارهای مختلفی را برای نمایش در محیط کاربری مرورگر، فعال کنید.
نوار Menu، دسترسی به بسیاری از تنظیمات اینترنت اکسپلورر ۱۰ را در اختیار شما قرار می دهد و نوار Favorites نیز دسترسی سریع به وب سایت های مورد علاقه را برای شما امکان پذیر می سازد.
امیر عصاری
روزنامه جام جم ( www.jamejamonline.ir )