پرتال شخصی مهدی رافعی

فروشگاه افق
ofogh-shop.com

نویسندگان
يكشنبه, ۴ خرداد ۱۳۹۳، ۰۸:۰۱ ق.ظ

چگونه از شبکه وایرلس حفاظت کنیم؟

چگونه از شبکه وایرلس حفاظت کنیم؟

در این مطلب به ۶ روش برای حفاظت قدرتمند از شبکه های بی سیم اشاره می کنیم توجه داشته باشید که برخی از این موارد شامل تنظیمات فنی می شوند و اگر از نحوه کار آنها اطلاع نداشته باشید ممکن است در آینده با مشکل روبرو شوید.

شبکه های بی سیم یا وایرلس به دلیل نوع انتقال اطلاعات، یک محدوده ی مکانی را پوشش می دهند و هر دستگاهی درون این محدوده باشد می تواند از شبکه استفاده کند. همین عامل باعث شده تا امنیت شبکه های بی سیم در راه اندازی یک شبکه اولویت داشته باشد و فقط گیرندگانی که دارای صلاحیت هستند بتوانند از این شبکه استفاده کنند. برای حفاظت از شبکه وایرلس راه های مختلفی پیشنهاد می شود و اگر بر اساس این راهنمایی ها عمل کنید خواهید توانست این ارتباط را مانند یک شبکه کابلی با ارتباط مستقیم فراهم کنید. در این مطلب به ۶ روش برای حفاظت قدرتمند از شبکه های بی سیم اشاره می کنیم توجه داشته باشید که برخی از این موارد شامل تنظیمات فنی می شوند و اگر از نحوه کار آنها اطلاع نداشته باشید ممکن است در آینده با مشکل روبرو شوید.

محدوده آنتن

آنتن را در نقطه ای قرار دهید که تنها سطح مورد نظر شما را پوشش دهد و ارتباط آن با نقاط ناخواسته در کمترین سطح ممکن باشد. به عنوان مثال قرارگرفتن آنتن در کنار دیوار به این معنی است که نیمی از محدوده تحت پوشش شبکه وایرلس در کنترل شما نیست و نمی توانید روی آن نظارت داشته باشید. زیرا امواج می توانند از دیوارها عبور کنند. اگر لازم است که در محل رایانه ها تغییر دهید، حتما این کار را انجام دهید و یا دستگاه را در نقطه ای بگذارید که کمترین ارتباط را با بیرون از محیط مورد نظر داشته باشد.

رمزگذاری داده ها

تجهیزات وایرلس می توانند داده ها را رمزگذاری کنند تا فقط توسط گیرنده خوانده شود. الگوریتم های مختلفی برای این کار موجود است با این حال روش قدیمی WEP تقریبا منسوخ شده و بهتر است از روش هایی مانند WPA و WPA۲ استفاده کنید. با اجرای این روش می توانید مطمئن باشید که داده ها در شبکه بی سیم به راحتی رمزگشایی نمی شوند و ترافیک شبکه وایرلس توسط افراد ناشناس مورد دستبرد قرار نمی گیرد. بنابراین وارد تنظیمات دستگاه شده و بعد از انتخاب یک رمز مناسب که دارای ۱۰ کاراکتر مختلف است، نوع رمزگذاری را انتخاب کنید.

DHCP غیرفعال

به گزارش لپ تاپ مدیا هر کدام از رایانه ها در محیط شبکه دارای یک آدرس هستند و زمانی که دستگاهی به شبکه اضافه می شود باید حتما دارای یک نشانی اختصاصی باشد. DHCP روشی است که بطور خودکار دستگاه های اضافه شده به شبکه را شناسایی و یک آدرس به آنها اختصاص می دهد در نتیجه با غیرفعال کردن آن می توانید جلوی ورود یک وسیله اضافه به محیط شبکه وایرلس را بگیرید. تمام تجهیزات وایرلس در تنظیمات خود این امکان را می دهند که DHCP را غیرفعال کنید و نیازی به داشتن اطلاعات فنی نیست.

پنهان کردن نام شبکه

زمانی که یک گیرنده جدید قصد استفاده از شبکه وایرلس را داشته باشد باید ابتدا شبکه های اطراف خود را شناسایی کند و سپس به آنها متصل شود. اگر در این مرحله نام شبکه مخفی شده باشد امکان اتصال به آن به سادگی وجود نخواهد داشت مگر اینکه کسی نام این شبکه را بداند. پس برای اینکه جلوی شناسایی تصادفی نام شبکه را بگیرید آن را مخفی کنید و برای امنیت بیشتر هر چند مدت یکبار، نام آن را عوض کنید. در تنظیمات دستگاه این نام با عنوان SSID مشخص شده است و در همان قسمت نیز می توانید گزینه ای با عنوان disable the broadcast of SSID را پیدا کنید.

SNMP غیرفعال

یکی از قراردادهایی که برای انتقال داده ها تعریف شده SNMP نام دارد که مدیریت آسان داده ها را امکان پذیر می کند. هکرها معمولا با استفاده از این روش می توانند اطلاعات مربوط به شبکه را استخراج کنند در نتیجه با غیرفعال کردن آن می توانید جلوی این کار را بگیرید. البته غیرفعال کردن SNMP چندان هم مورد نیاز نیست انجام تغییرات مختصر و تعریف برخی تنظیمات کافی است. برای این کار بهتر است از یک متخصص شبکه استفاده کنید.

لیست دسترسی

به گزارش لپتاپ مـدیا برای برخی تجهیزات وایرلس می توان یک لیست از تمام دستگاه هایی که اجازه دسترسی به شبکه را دارند تعیین کرد و تنها کاربران تعریف شده خواهند توانست به شبکه متصل شوند. در نتیجه اگر افرادی قصد نفوذ به شبکه وایرلس را داشته باشند دسترسی آنها مسدود خواهد شد. این لیست بر اساس آدرس های سخت افزاری محصولات مختلف تهیه می شود با این حال تمام تجهیزات وایرلس از آن پشتیبانی نمی کنند. به این آدرس ها مک (MAC) گفته می شود و اغلب از طریق فایروال دستگاه وایرلس قابل تنظیم هستند. برای تشخیص و استفاده از این لیست هم ممکن است به کمک یک کارشناس شبکه نیاز داشته باشید.

مجله اینترنتی برترین ها ( www.bartarinha.ir )

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی