پرتال شخصی مهدی رافعی

فروشگاه افق
ofogh-shop.com

نویسندگان
چهارشنبه, ۱۳ شهریور ۱۳۹۲، ۰۷:۲۵ ق.ظ

همه سخت افزارهای گوگل-به بهانه عرصه نسل دوم نکسوس ۷

همه سخت افزارهای گوگل

به بهانه عرصه نسل دوم نکسوس ۷

در دنیای اینترنت، قوی ترین و پرمخاطب ترین موتور جستجو به گوگل تعلق دارد. لری پیچ و سرگئی برین که از آنها تحت عنوان مردان گوگل یاد می شود، خدمات بسیاری در زمینه تبلیغات، رایانش ابری، جستجوی سریع و... ارائه کرده اند. اما اگر بخواهیم از زاویه سخت افزاری به این غول نرم افزارهای تحت وب نگاهی بیندازیم، بدون شک نکسوس یک رقیب جدی برای همه تولیدکنندگان تلفن و تبلت های اندرویدی محسوب می شود؛ مخصوصا این که سیستم عامل اندروید را هم خود گوگل ساخته و حتما بهترین ها را برای خودش کنار گذاشته است.

گوگل همواره رابطه تنگاتنگی با نام های سرشناس و سازندگان بزرگ تلفن همراه مانند ال جی، ساسونگ، ایسوس و اچ تی سی داشته است. در پس این همکاری با دنیای وسیعی از ارتقای قابلیت ها و به روزرسانی هر چه بیشتر سیستم عامل اندروید مواجه ایم که از موفقیت های چشمگیر گوگل محسوب می شود.

NEXUS ONE توسط گوگل و اچ تی سی برای نخستین بار زمستان ۱۳۸۹ رونمایی شد. این گوشی با وزن ۱۳۰ گرم و اندازه ای معادل ۷/۳ اینچ معرف ورژن ۱/۲ سیستم عامل اندروید بود. نکسوس وان با داشتن دوربین پنج مگاپیکسلی و پردازنده ای به قدرت یک گیگاهرتز در سطح خودش بد به نظر نمی رسید، ولی در پایان همان سال گوگل با رونمایی از نکسوس اس نشان داد خواهان پیشرفت است. این شرکت همراه سامسونگ تلفنی با نسخه نان زنجبیلی سیستم عامل اندروید به ابعاد چهار اینچ را تولید و جای پای خود را در زمینه گوشی های هوشمند محکم تر کرد. این گوشی گرچه از جنبه قدرت پردازش و کیفیت تصویربرداری تفاوت شایانی با مدل پیشین نداشت؛ اما ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی نکسوس اس در مقایسه با ۵۱۲ مگابایت حافظه نکسوس وان از نقاط ارزشمند این دستگاه محسوب می شد.

اما گوگل با این گوشی هوشمند کار خود را تمام نکرد و این بار تصمیم گرفت همکاری خود را با سامسونگ ادامه دهد تا این که گالکسی نکسوس به دنیا آمد. در رده بندی ابعاد تا پاییز ۱۳۹۰ این دستگاه رتبه یک را با اندازه ای معادل ۶/۴ اینچ از آن خود کرده بود. گرچه وزن آن نسبت به دو مدل قبلی پنج گرم افزایش داشت، ولی داشتن دوربین ثانویه از نقاط قوت گالکسی نکسوس به حساب می آمد. اگر از این تفاوت ها چشم پوشی کنیم به نسخه ۰/۴ ساندویچ بستنی اندروید، این جادوی گوگل خواهیم رسید؛ نسخه ای که در آن مرورگر قدرتمندی به نام گوگل کروم مورد استفاده قرار گرفت. ناگفته نماند قدرت پردازنده این گوشی ۲/۱ گیگا هرتز است.

یک سال بعد گوگل تبلتی تحت عنوان نکسوس ۱۰ به بازار عرضه کرد. طبق معمول رونمایی از آخرین نسخه آندروید، یعنی اندروید ۲/۴ یا همان آبنبات ژله ای به یاری این دستگاه رقم خورد. این نخستین تجربه گوگل در ساخت تبلت محسوب می شد که در کنار تجربه فراوان و فناوری پیشرفته سامسونگ بخوبی به پایان رسید، اگرچه این تبلت به صورت نسبی نقاط ضعف و قدرت یکسانی داشت. اما گوگل برای تجربه بعدی خود در بازار تبلت ها تصمیم گرفت نام خود را کنار نام شرکت تایوانی ایسوس قرار دهد و تجربه جدیدی کسب کند.

نکته قابل توجه در این میان این است که گرچه گوگل تولید انبوه دستگاه های خود را به شرکت های دیگر سپرده است، اما در زمینه طراحی و آزمایش آنها حضور جدی دارد. تجربه کار با ایسوس برای گوگل شیرین بود تا جایی که تولید تبلت های نکسوس ۷ و نسل دوم آن را نیز به این شرکت سپرد.

اولین گزینه که خریدار به آن توجه می کند قیمت است. با توجه به گران تر بودن نسل دوم نکسوس ۷ نسبت به نسخه های پیشین، گوگل دلایل قابل قبولی برای خرید این محصول به وجود آورده بود.

مهم ترین دلیل، کیفیت صفحه نمایش این دستگاه است که با رزولوشن ۱۲۰۰ در پیکسل نوید کیفیت عالی تصویری را می داد. این موضوع به این معنی است که کاربر در هر مربع ۵/۲ سانتی متری می تواند ۳۲۰ پیکسل را مشاهده کند. همین افزایش کیفیت صفحه نمایش، نکسوس ۷ نسل دوم را در این زمینه تبدیل به شماره یک تبلت های هفت اینچی جهان کرده است. نکسوس ۲/۷ دارای چیپ Snapdragon S۴ Pro با پردازنده چهار هسته ایKRAIT است که علاوه بر داشتن دو گیگابایت حافظه رم، پیشرفت قابل توجهی نسبت به چیپ Tegra ۳ کرده است. بگذارید کمی از واژه های تخصصی فاصله بگیریم و خیلی خلاصه بگوییم که نسل دوم نکسوس ۷ می تواند بیشتر برنامه های سنگین اندروید را اجرا کند.

این تبلت نسبت به نسخه قبلی خود به اندازه ۸/۱ میلی متر باریک تر شده و به دلیل شکل مستطیلی اش هرگز دست کاربر را خسته نمی کند. اما بزرگ ترین تغییری که طبق نظر کارشناسان نسبت به مبدل قبلی بهبود یافته است در نظر گرفتن یک دوربین پنج مگاپیکسلی در پشت این دستگاه است که در مدل پیشین وجود نداشت.

این دوربین با کیفیت تصویربرداری فول اچ دی نظر خیلی ها را به خود جلب کرده است. این علاوه بر دوربین ثانویه ۲/۱ مگاپیکسلی آن است که در جلوی تبلت تعبیه شده است.

از مشخصات کلی نسل دوم نکسوس ۷ وزن ۲۹۰ گرمی و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی آن است و این که باتری این تبلت به طور متوسط ۹ ساعت دوام می آورد.

اما مهم ترین نکته که در رونمایی نسل دوم نکسوس ۷ نباید آن را از قلم بیندازیم، اندروید نسخه ۳/۴ آن است که آخرین نسل این سیستم عامل محسوب می شود. در شماره گذشته کلیک به تفصیل درباره این نسخه جدید اندروید صحبت کرده ایم. از جمله تغییرات مهم این نسخه که کار را برای کاربران آسان تر کرده توسعه انیمیشن های تقویم، بهبود عملکرد فوکوس در دوربین، قابلیت لغو داده ها با پیغام صوتی، به اشتراک گذاشتن ساده تر تصاویر، قابلیت باز کردن قفل تبلت در هر دو حالت افقی و عمودی، سریع شدن بخش Dial Pad و خیلی موارد دیگر می توان اشاره کرد. اما نکسوس ۷ در افتخار حمل اندروید ۳/۴ تنها نیست. تلفن هوشمند نکسوس۴ نیز به این سیستم عامل مجهز است. این دستگاه محصول مشترک گوگل و ال جی است. طبق قولی که گوگل داده بود بلوتوث کم مصرف با سرعت بالا به یاری اندروید ۳/۴ آمده است.

تماشاگران فیلم و ویدئو دیگر جای نگرانی ندارند، چراکه با قابلیت صدای فراگیر مجازی آخرین نسخه اندروید می توانند بیش از هر زمان دیگری از تماشای فیلم دلخواه خود لذت ببرند. این سیستم توانایی پخش صدا از طریق بلندگوهای گوشی را تقویت می کند. در نیمه نخست امسال نکسوس ۴ یکی از موفق ترین تلفن های هوشمند بازار بود که بخش بزرگی از فروش بازار تلفن های اندرویدی را تصاحب کرده بود. این موفقیت را می توان در قابلیت های پنهان اندروید ۳/۴ و فناوری پیشرفته شرکت کره ای ال. جی جستجو کرد. دوام باتری این تلفن یک رکورد جهانی محسوب می شود در کنار این که سرعت پردازش و تقسیم وظایف پردازشی در آن آنقدر خوب اداره می شود که برخلاف بسیاری از تلفن های اندرویدی نمی توان شاهد هنگ کردن آن بود.

گوگل می گوید این تازه آغاز راه است. تجربه موفق گوگل در بازار سخت افزارها و همراهی چند ساله آن با تولیدکنندگان بزرگ جهانی مثل یک دوره فشرده آموزشی، راه و رسم تولید، بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش سخت افزار را به این شرکت یاد داد. به گونه ای که اکنون گوگل ره صدساله را یکشبه پیموده و با معرفی عینک گوگل به بازار، تفکر جدیدی در عرصه تلفن های هوشمند ایجاد کرده است. باید ببینیم آیا با آمدن عینک گوگل، دوران طلایی نکسوس ها به پایان می رسد یا نه؟

علی آزاد

روزنامه جام جم ( www.jamejamonline.ir )

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی