مرور کلی بر صفحات و ساختار دستوری ASP.Net
مرور کلی بر صفحات ASP.Net
از صفحات ASP.Net به عنوان رابط کاربری و خروجی ارائه شده به کاربر در برنامه نویسی NET. استفاده می شود . صفحات ASP.Net اطلاعات صفحات وب را در هر مرورگر یا برنامه کلاینت ساید ( سمت مشتری ) به کاربر ارائه می دهند .
برخی از ویژگی ها و مطالب مهم درباره صفحات ASP.Net عبارتند از :
- سرور ASP.Net دارای یک ماشین مجازی است که کدهای ASP.Net را به کدهای HTML و اسکریپت تبدیل کرده و سپس به کامپیوتر کاربر ارسال می کند .
- صفحات ASP.Net برای نمایش در هر نوع مرورگر و یا وسیله ای مثل کامپیوتر ، نت بوک و یا موبایل ها سازگاری دارند . موتور پردازشگر صفحات ASP.Net کد مناسب و سازگار با هر نوع مرورگری را با توجه به ویژگی های آن تولید می کند .
- صفحات ASP.Net با هر زبان برنامه نویسی که توسط موتور پردازشگر NET. یا CLR ( Commen Language Runtime ) پشتیانی می شود مثل VB یا #C سازگاری دارند .
- این صفحات بر پایه چارچوب NET. ساخته شده اند و به همین دلیل تمامی ویژگی ها و محسنات آن را مثل محیط مدیریت و برنامه نویسی ، امنیت داده ای و کلاس بندی را شامل می شوند .
- صفحات ASP.Net بسیار انعطاف پذیر و قابل گسترش هستند . زیرا شما می توانید کنترل هایی که خود ساخته اید و یا از سایر منابع تامین کرده اید را به این صفحات اضافه نمایید .
اجزای صفحات ASP.Net :
در صفحات ASP.Net رابط کاربری و برنامه نویسی به 2 قسمت تقسیم شده است : اجزای تصویری و کدهای برنامه نویسی . اگر قبلا با ابزارهای مثل VB یا ++C کار کرده باشید ، متوجه تفاوت بخش اجزای تصویری یک پروژه و قسمت کد برنامه که با آن در ارتباط است ، می شوید .
بخش اجزای تصویری صفحه از کدهای استاتیک HTML و کنترل های ASP.Net مورد نظر طراح تشکیل شده است . در واقع صفحات ASP.Net به عنوان یک نگهدارنده و منبع برای نگهداری کدهای استاتیک HTML و کنترل های ASP.Net که طراح می خواهد در صفحه قرار دهد ، به کار می روند .
قسمت کد صفحه از کدهای برنامه نویسی تشکیل شده است که طراح صفحه برای کار با صفحه و انجام امور برنامه نویسی در آن قرار داده است . کدهای برنامه نویسی ASP.Net را می توانید در درون خود فایل صفحه در بلوک های اسکریپتی قرار داده و یا اینکه در یک فایل جداگانه قرار دهید . اگر کدها را در یک فایل جداگانه قرار دهید به آن فایل ، فایل کد پشت صحنه ( Code Behind ) می گویند . این کدها می تواند به زبان های VB یا #C نوشته شوند .
برای اجرا و نمایش سایت ASP.Net خود بر روی اینترنت ، بایستی فایل های ASP.Net و در صورت داشتن فایل های کد آنها را به یک سرور ASP.Net آپلود کنید . سپس هر صفحه هر بار که از سوی یک کاربر درخواست می شود ، توسط موتور پردازشگر ASP.Net سرور کامپایل شده و به مرورگر وی ارسال می شود .
مرور ساختاری ASP.Net :
صفحات ASP.Net به روشی مشابه صفحات استاتیک HTML ساخته می شوند ( صفحاتی که کدهای قابل اجرا بر روی سرور ندارند ) ، اما دارای المنت ها و اجزای اضافه ای هستند که باعث می شوند تا سرور سایت در هنگام اجرا آنها را شناسایی کرده و به زبان ASP.Net کامپایل و اجرا کند .
مهمترین اجزایی که بین یک صفحه ASP.Net و یک صفحه HTML متفاوت هستند ، عبارتند از :
- پسوند فایل های aspx ، ASP.Net است ، برخلاف HTML که htm یا html هستند . این پسوند باعث می شود تا صفحه به زبان ASP.Net پردازش شود .
- یک المنت اصافه Page @ یا المنت هایی از این دست ، بسته به نوع صفحه ای که در حال طراحی هستید در ابتدای صفحات ASP.Net قرار دارد .
- تگ < form > که به صورت صحیح برای زبان ASP.Net نوشته شده باشد . استفاده از تگ < form > در صفحات ASP.Net هنگامی که یک کنترل سرور ASP.Net در آن باشد ، اجباری است .
- کنترل های سرور زبان ASP.Net که در HTML وجود ندارند .
- کدهای برنامه نویسی در صورتی که کدهای خود را درون صفحه ASP.Net و نه در یک فایل جداگانه قرار داده باشید .
در بخش های بعدی به تشریح هر یک از این المنت ها خواهیم پرداخت .
شما می توانید پسوند هر فایل html را به aspx تغییر دهید . در این صورت صفحه به عنوان یک صفحه ASP.Net پردازش و اجرا خواهد شد . به هر حال ، اگر صفحه شما دارای کدی نیست که بخواهد در سرور ASP.Net پردازش شود ، تبدیل آن به یک صفحه ASP.Net فقط بار اضافی به سرور تحمیل کرده و روند اجرای صفحه را کند تر می کند .