با رشد اهمیت ذخیره و پردازش داده های بزرگ، سازمان ها راه موثرتری برای مدیریت پردازش، ذخیره سازی و بازیابی داده ها به صورت لحظه ای و در بلندمدت جویا شده اند.
به دلیل نیازی که وجود دارد، فناوری جدیدی به وجود آمده است تا یکپارچگی داده های بزرگ و تحلیل سریع آن را برای تصمیمات شغلی ممکن سازد. یکی از استراتژی های کلیدی، به کارگیری دیتابیس های مقیم در حافظه یا in memory است که باعث پردازش سریع تر داده در حجم بالا خواهد شد.
با استفاده از دیتابیس های مقیم، نرم افزارهای بلادرنگ می توانند در سرویس های مربوط همچون موسسه های مالی، تبلیغات دیجیتال، وب موبایل و مخابرات و... مزیت های زیادی داشته باشند.
نرم افزارهای اخیر مدیریت داده های بزرگ به دلیل وجود دیتابیس های مقیم می توانند ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع تر از دیتابیس های معمولی نصب شده روی دیسک های سخت بازدهی داشته باشند.
از بزرگ ترین شرکت های عرضه کننده دیتابیس های مقیم می توان به SAP و دیتابیس HANA، TimesTen، ScaleOut، Birst، SAS، Terracotta و Starcounter اشاره کرد.
● مواجهه با نیمه عمر داده
مشاغل جدی، به سرعت نیاز دارند. به مجرد این که داده وارد سازمان می شود، طول عمر آن نیز آغاز می شود. داده ها در لحظه ارزش بیشتری دارند و ارزش آن در طول زمان کمتر می شود و بعد از مدتی دیگر بی فایده و بی ربط خواهد شد.
با فناوری مقیم در حافظه، داده ها می توانند بلادرنگ پردازش شده و ذخیره شوند. علاوه بر آن، این پردازش می تواند به نتایجی منجر شود که بتوان از تصمیمات گرفته شده، طی ۲۴ ساعت یا کمتر استفاده کاربردی برد.
● بهینگی در حجم زیاد داده ها
هر چه داده های بیشتری وارد شبکه شود، باید میزان بهینگی این داده ها نیز به همان اندازه افزایش پیدا کند. فناوری مقیم در حافظه ارزش شغلی را با پردازش بهینه اطلاعات در سازمان ها بالا می برد و رشد تولیدی را منجر می شود که می تواند با جریان ورودی داده ها همخوان باشد.
● به کارگیری غیرمهندسان
با این فناوری، افراد دیگری بجز مهندسان نرم افزار، تکنیسین های IT یا متخصصان آمار می توانند نتایج خوبی کسب کنند و تحلیل ها و نتایج مخصوص خود را از سیستم استخراج کنند. در واقع این فناوری درک شرایط فعلی شغل، تهدیدها و فرصت ها را با سرعت بیشتری ممکن می سازد.
● کاهش زمان نتیجه گیری
با این فناوری، نیاز به پردازش های طولانی تحلیل داده ها از نظام کاری حذف شده است. زمانی که برای تبدیل داده خام به نتیجه کاری نیاز بود، کاهش یافته است و باعث به وجود آمدن مزیت های رقابتی در سازمان شده است.
قابلیت بررسی لحظه ای شرایط شغلی می تواند به نظارت بهتر روند انجام کار نیز منجر شود.
● تولید دیتابیس برای امروز
رشد عمودی به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد. دیتابیس ها حالا باید به رایانش ابری مجهز شده و در طول خط افق قابلیت گسترش داشته باشند. با استفاده از مزیت های فناوری مقیم در حافظه، کارمندان سازمان می توانند نبض داده شرکت را در اختیار داشته باشند. مدیریت داخلی مجموعه نیز می تواند از اتفاقات لحظه ای باخبر باشد.
● استفاده از سخت افزارهای عادی
از دید سخت افزاری، هر چه CPUها قوی تر می شوند، داده ها نیز سریع تر پردازش می شوند. دیتابیس های امروزی می توانند از پردازنده های چند هسته ای پشتیبانی کنند.
فناوری دیتابیس های مقیم نیز می تواند از سخت افزارهای عادی و تولید انبوه شده استفاده کند و باعث کاهش هزینه های IT شود، در حالی که حافظه و هسته های پردازنده بیشتر برای جلوبردن زیرساخت فعلی در اختیار سازمان قرار می گیرد.
● ایجاد داده های فعال
راه حل ها و ابزارهای امروزی برای مهندسان فعلی IT بسیار پیچیده است و نیاز به متخصص آمار فوق العاده حرفه ای دارد که بسادگی نمی توان چنین نیروهایی پیدا کرد.
با پیاده سازی فناوری مقیم در حافظه که شباهت زیادی به رابط SQL دارد، مهندسانی که پیشینه کاری طولانی در Hadoop یا دیگر دیتابیس های پیشرفته ندارند، می توانند حضور مفیدی داشته باشند.
دیگر نیازی نیست مدیران تلاش کنند تا افراد مختلف را با روند انجام کار آشنا کنند یا به دنبال نیروهای فوق حرفه ای و گرانقیمت بگردند.
علاوه بر آن، مهندسان می توانند زمان و انرژی خود را روی فعالیت های مفیدتری بگذارند و وقت خود را با به دست آوردن نتایج زمانبر هدر ندهند.
● ساده سازی روند
در دیتابیس های سنتی، داشتن حافظه های موقت و لایه های مختلف زیرساخت امری عادی است. در دیتابیس های مقیم، مهندسان می توانند این روند را ساده کنند.
● دوام بیشتر با دریافت اطلاعات جدید
زیرساخت های با دوام مقیم در حافظه می توانند هزینه تملک سخت افزاری را نسبت به طول عمر فناوری خاص خود کاهش دهند.
این دیتابیس ها همچنین بسادگی قابلیت اتصال به سیستم های مشابه را دارند و خود باعث کاهش هزینه یکپارچه سازی و راه اندازی می شود.
|