کاملا منطقی به نظر می رسد که به کامپیوتر آل این وان Vaio Tap ۲۰ سونی با دیده شک بنگرید. قیمت حدود یکهزار دلار برای این کامپیوتر با صفحه نمایش لمسی، بدون درایو نوری و با تراشه ضعیف Core i۵ کمی زیاد به نظر می رسد. اما به لطف باتری داخلی و طراحی تقریبا قابل حمل این دستگاه، Tap ۲۰ را می توان از جمله کامپیوترهای منحصر به فرد ویندوز هشتی به شمار آورد.
کامپیوترهای همه کاره یا آل این وان را باید برزخی بین لپ تاپ و کامپیوترهای رومیزی دانست. این دستگاه ها نه قابلیت حمل و جابه جایی لپ تاپ و تبلت را و نه قدرت و کارایی کامپیوترهای رومیزی را دارند. شاید کاربر با خودش تصور کند با پولی که می دهد می تواند یک تبلت یا لپ تاپ بخرد که همین کارها را نیز برایش انجام بدهد. اما آل این وان ها نیز مزیت هایی دارند که نمی توان آنها را نادیده گرفت.
کامپیوترهای یکپارچه اصولا باتری داخلی ندارند اما کامپیوتر جدید سونی این قابلیت را دارد و می توان دست کم ۳ تا ۴ ساعت از باتری آن کار کشید. صفحه نمایش Tap ۲۰ بسیار بزرگ تر از دیگر دستگاه های قابل حمل موجودد در بازار است. چندان نمی توان انتظار داشت که همه کاربران مجذوب این دستگاه بشوند اما هستند افرادی که به کامپیوتر آل این وان علاقه دارند.
● طراحی
در نگاه اول با دیدن کامپیوتر همه کاره Tap ۲۰ سونی تصور می کنید با یک تبلت غول پیکر مواجه هستید. واقعیت هم همین است، Tap ۲۰ به اندازه دسک تاپ است اما راحتی تبلت و کارایی مناسبی دارد. این کامپیوتر هیبریدی بین دسک تاپ و تبلت، ۱۹.۷۵ اینچ عرض، ۱۲.۱۳ اینچ بلندی دارد و ضخیم ترین بخش پانل مخروطی پشت آن حدود ۱.۵ اینچ عمق دارد. وزن آن نیز زیر ۵ کیلوگرم است.
شاید به نظر برسد که این دستگاه یا محصولات رقیب آن می توانند وزن کمتری داشته باشد اما باید بدانید که با توجه به اندازه صفحه نمایش این وزن تقریبا معقول است و سونی تعادل بین طراحی و کارایی را به خوبی حفظ کرده است.
صفحه نمایش Tap ۲۰ از شیشه پوشیده شده است اما بدنه از جنس پلاستیک صیقلی و بادوام ساخته شده است. لبه های سمت راست و چپ پانل پشت دستگاه دندانه دار هستند که در دست گرفتن دستگاه را تاحدی آسان تر می کند. شاید هرگز Tap ۲۰ را داخل کوله پشتی از این طرف به آن طرف حمل نکنید اما اگر خواستید در داخل خانه آن را از اتاقی به اتاق دیگر ببرید یا به طبقه بالا یا پایین بروید، باید بدانید که حمل دشواری دارد. این دستگاه چندان برای جابه جا کردنِ مداوم مناسب نیست. وزن حدود ۵ کیلوگرم تقریبا ۸ برابر سنگین تر از وزن آی پد اپل است. بنابراین کاملا واضح است که به راحتی نمی توان آن را با خود به این طرف و آن طرف کشید و برد.
هنگامی که این تبلت غول پیکر را روی پای خود یا روی میز می گذارید، می توانید از صفحه لمسی آن به بهترین نحو بهره مند شوید. برای گشت و گذار در بخش های مختلف دستگاه و اجرای دستورات ساده، واکنش پذیری اینترفیس دستگاه عالیست به طوری که می توان آن را با اسمارت فون ها مقایسه کرد. شما ممکن است هنگام اجرای برنامه هایی که به تماس مداوم نیاز دارند همچون برنامه های هنری، در انگشت خود کشیدگی فیزیکی احساس بکنید اما این کشیدگی آن قدر هم بد نیست که همه تجربه لمس این دستگاه را زیر سوال ببرد.
اگر بخواهید همچون دسک تاپ از Tap ۲۰ استفاده کنید پایه ای که در پشت آن وجود دارد باز می شود و دستگاه همچون مانتیور روبه روی شما قرار می گیرد. کابل برق آن نیز در سمت راست دستگاه قرار دارد.
● قابلیت ها
با نگاه به فهرست ویژگی ها و امکانات Vaio Tap ۲۰ به راحتی می توان متوجه شد که سونی برای حفظ قابلیت حمل و پایین نگه داشتن قیمت، تعدادی از امکانات را قربانی کرده است. در وهله نخست باید گفت که اندازه ۲۰ اینچ برای این بوده است که اندازه و وزن Tap ۲۰ کم باشد. به منظور مدیریت گرما و عمر باتری نیز سونی از پردازنده ولتاژ پایین اینتل Core i۵ ۱.۷ گیگاهرتز استفاده کرده است. نداشتن درایو نوری نیز برای این است که ضخامت دستگاه چندان زیاد نباشد.
قیمت این دستگاه نیز از دیگر مسایل آن است. با داشتن صفحه نمایش ۲۰ اینچ با رولوشن ۹۰۰×۱۶۰۰ پیکسل، ۵۰ گیگابایت هارددرایو و نداشتن پورت HDMI، سونی می توانست قیمت ارزان تر از یکهزار دلار برای این محصول خود در نظر بگیرد. البته اندازه صفحه نمایش و ظرفیت هارددرایو دستگاه خوب هستند. تنها مشکل نبود پورت HDMI است. اگر این پورت را داشت می شد آن را به تلویزیون های با کیفیت بالا وصل کرد یا از آن به عنوان نمایشگر دوم بهره گرفت. البته کاربران می توانند از درایو نوری یو اس بی یا حتی تیونر تلویزیون یو اس بی برای افزایش قابلیت های ویدئویی وایو سونی استفاده کنند اما به راحتی و کیفیت پورت HDMI نیست. با اچ دی ام آی بسیار راحت تر می توان Tap ۲۰ را به کنسول بازی یا دیگر وسایل سرگرمی وصل و استفاده کرد.
قابلیت های دیگر شامل وب کم ۸۰۰p/۱، ورودی کارت حافظه SD، یک جفت سوکت یو اس بی ۳ و ورودی های هدفون آنالوگ و میکروفون هستند. سونی همچنین از موتور تلویزیون های براویا در Tap ۲۰ استفاده کرده است. موتور براویا می تواند در برخی موارد زنده بودن رنگ ها را افزایش دهد اما گاهی نیز موجب شفافیت بیش از حد تصویر می شود. اما به طور کلی باید گفت داشتن موتور براویا جزو مزیت های این کامپیوتر به شمار می رود. در آخر نیز باید به کیفیت صدای همچون دالبی Tap ۲۰ اشاره کنیم که بسیار رسا و شیوا به گوش می رسد. البته باید تنظیمات صدا را از حالت پیش فرض دستگاه کمی تغییر داد.
● عملکرد
همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، پردازنده این کامپیوتر هیبریدی از نوع اینتل Core i۵ موبایلی کم ولتاژ است. منظور از کم ولتاژ، عملکرد کندتر پردازنده است که در سرعت کلاک ۱.۷ گیگاهرتز Core i۵ منعکس می شود. پردازنده های موبایلی نسل سوم با ولتاژ استاندارد ازسرعت ۲.۵ گیگاهرتز آغاز می شوند. این ولتاژ پایین که متعاقبا سرعت پردازنده گرافیکی اینتل اچ دی ۴۰۰۰ را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد، باعث بهبود مصرف باتری Tap ۲۰ می شود. همچنین در دیرتر داغ کردن کامپیوتر نیز نقش بسزایی دارد. هر دو این موارد برای دستگاه قابل حملی همچون Tap ۲۰ بسیار با اهمیت و ارزشمند هستند.
علیرغم داشتن پردازنده کم قدرت، Tap ۲۰ عملکرد خوبی در اجرای برنامه های ویندوز دارد. به طوری که در مقایسه با کامپیوتر ویندز هفتی Vizio CA۲۱ A۱ که گران قیمت تر است و پردازنده قوی تری نیز دارد، بسیار بهتر ظاهر شده است.
● کلام آخر
به درستی نمی توان در مورد محبوبیت کامپیوترهای لمسی بزرگ با صفحه نمایش لمسی اظهار نظر کرد اما گویا به غیر از سونی، شرکت لنوو نیز در نظر دارد محصولی مشابه Vaio Tap ۲۰ سونی طراحی و وارد بازار کند. اگر اینگونه شود، سونی دیگر در تولید کامپیوترهای هیبریدی دسک تاپ تبلت تنها نخواهد بود.در این حالت این سوال پیش می آید که وقتی می توان اولترابوکی باریک با عمر باتری عالی، پردازنده پرسرعت و صفحه نمایش با کیفیت تولید کرد، چرا نمی توان نمونه دسک تاپی آن را نیز با بدنه باریک تری از محصول سونی عرضه کرد؟
Vaio Tap ۲۰، طراحی غیرجذابی ندارد. لبه های این تبلت غول پیکر گرد هستند و می توان آن را در دست گرفت و با خود حمل کرد. این کامپیوتر هیبریدی عملکرد تقریبا سریعی نیز دارد. شاید بتوان گفت، این کامپیوتر بیشتر برای کاربرانی مناسب است که به دنبال دستگاه های قابل حمل خاص می گردند.
به طور کلی باید گفت Vaio Tap ۲۰ سونی، کانسپتی است که به واقعیت تبدیل شده است. این آل این وان تنها کامپیوتر یکپارچه ای است که باتری داخلی نیز دارد و می توان از آن بیرون از خانه نیز استفاده کرد.
|