اعمال سلیقه در تلفن های ویندوزی
راهنمای جامع ویندوز فون ۸
در گذشته یکی از دلایل موفقیت سیستم عامل ویندوز، برخورداری از قابلیت های شخصی سازی فراوان در بخش های مختلف آن بود. امروزه نیز دستگاه های مجهز به سیستم عامل ویندوز فون ۸ از این مزیت برخوردار بوده و کاربران می توانند به راحتی در بخش هایی مانند اندازه کاشی ها، چگونگی نمایش و قرارگیری آنها روی صفحه، تنظیمات صفحه قفل، رنگ پوسته هاسلایق شخصی خود را اعمال کنند.
تابه حال به بخش تنظیمات (Settings) تلفن همراه خود مراجعه کرده اید؟ برای این کار می توانید از فهرست برنامه ها روی Settings فشار دهید یا روی آیکون تنظیمات که به شکل یک چرخ دنده کوچک است فشار دهید! در نگاه اول شاید به نظرتان فهرستی طولانی با تنظیماتی پیچیده در اختیار شما قرار گرفته باشد، اما با کمی دقت متوجه می شوید تنظیمات ویندوز فون ۸ برخلاف دیگر سیستم های عامل که در منوهای تو در تو قرار گرفته اند، در یک فهرست جامع به نمایش درآمده است.
اگر تلفن همراه شما به ویندوز فون ۸ مجهز است و چندان از امکانات شخصی سازی موجود در آن استفاده نکرده اید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید؛ چرا که قصد داریم به طور جامع، گزینه های موجود در بخش تنظیمات سیستم عامل ویندوز فون ۸ را برای شما شرح دهیم.
توجه: ممکن است برخی تنظیمات در مدل های خاصی از تلفن های همراه ویندوز فون ۸ موجود باشد. به عنوان مثال قابلیت Beats Audio در HTC ۸X و Display+Touch در Nokia Lumia نمونه هایی از این موارد به شمار می رود. با توجه به این موارد در این مقاله سعی کرده ایم فقط به معرفی گزینه هایی بپردازیم که به طور عموم در تمام دستگاه های مجهز به سیستم عامل ویندوز فون ۸ وجود دارد.
سیستمی و نرم افزاری
پیش از هر چیز ذکر این نکته ضروری است که بخش تنظیمات در ویندوز فون ۸ به دو زیربخش سیستمی و نرم افزار تقسیم می شود. در بخش تنظیمات سیستم می توانید به اعمال تغییرات در تنظیمات مربوط به دستگاه (همچون ملودی زنگ، فعال و غیرفعال کردن ارتباطات وایرلس و بلوتوث و...) بپردازید و در بخش تنظیمات نرم افزار می توانید در نرم افزارها و دیگر بخش های مرتبط با نرم افزارها (همچون انتخاب نرم افزاری برای مدیریت وظایف پس زمینه) تغییرات دلخواه تان را اعمال کنید.
ملودی و زنگ ها
اولین گزینه در تنظیمات سیستمی Ringtones+Sounds است. در این بخش شما می توانید زنگ ها و ملودی های اختصاص یافته به بخش های مختلف دستگاه تان را تغییر دهید. در بالای صفحه تنظیمات ملودی، دو کلید برای قطع و وصل زنگ تماس و حالت ویبره وجود دارد.
برای تغییر زنگ تماس تلفن همراه خود روی فهرست کشویی پایین Ringtone فشار دهید و از منوی به نمایش درآمده زنگ تماس دلخواه تان را انتخاب کنید. همچنین می توانید با فشار گزینهGet more نسبت به دانلود ملودی از فروشگاه ویندوز اقدام کنید.
علاوه بر تغییرات زنگ تماس، شما می توانید صداهای هشدار در بخش های مختلف، زنگ دریافت پیام کوتاه، ایمیل و پیام صوتی و همچنین صدای فشار کلیدها، قفل شدن و بازشدن تلفن همراه، فشار دادن شاتر دوربین و دیگر رخدادها را نیز تغییر دهید.
توجه: چنانچه شدت بلندی صدا در تلفن همراه را با استفاده از دکمه های کنترلی روی بدنه دستگاه کم یا آن را قطع کنید، هیچ یک از زنگ ها و ملودی های اختصاص یافته شنیده نخواهد شد.
پوسته
در تنظیمات پوسته شما می توانید رنگ پایه سیستم عامل را مشخص کنید. در این بخش دو گزینه Dark (سیاه با متن های سفید رنگ) و Light (سفید با متن های سیاه رنگ) به عنوان رنگ زمینه عمومی قابل انتخاب است. علاوه بر این شما می توانید در بخش accent colors، از میان ۲۱ رنگ موجود یکی را به دلخواه انتخاب کنید تا رنگ زمینه کاشی های صفحه شروع، منوی اصلی و دیگر منوها در تلفن همراه نیز به آن رنگ تغییر کند.
ایمیل ها و کاربران
برای دسترسی به صندوق های پست الکترونیک، مدیریت ایمیل ها و دسترسی به شبکه های اجتماعی باید اطلاعات آنها را در بخش Email+Account وارد کنید. برای اضافه کردن ایمیل جدید باید روی Add an account فشار دهید و از میان کاربری های به نمایش درآمده یکی را انتخاب کرده (گوگل، هات میل، توییتر، فیس بوک، یاهو و...) و همچنین می توانید با انتخاب گزینه Other account از تنظیمات اختصاصی خودتان استفاده کنید.
همچنین در صورتی که قبلا کاربری های مختلفی را در این بخش تعریف کرده باشید می توانید با مراجعه به هریک از آنها نسبت به مدیریت شان اقدام کنید. با فشار روی هریک از کاربری های موجود می توانید عملیاتی همچون تغییر نام، تغییر بازه زمانی دانلود محتوا یا ایمیل ها، تغییر چگونگی هماهنگ سازی و تغییر در اطلاعات موردنیاز برای ورود به بخش کاربری را انجام دهید. در نهایت نیز ذخیره تغییرات با فشار علامت چک مارک یا گزینه Done امکان پذیر است.
اشتراک گذاری اینترنت
اگر اینترنت سیمکارت، تلفن همراه شما فعال است و قصد دارید از اینترنت تلفن همراه خود روی لپ تاپتان استفاده کنید، می توانید از قابلیت Internet sharing در ویندوز فون ۸ کمک بگیرید. این قابلیت به شما کمک می کند تلفن همراه خود را به یک نقطه دسترسی بی سیم تبدیل کنید و دیگر دستگاه ها نیز با جستجوی این شبکه و اتصال به آن بتوانند از اینترنت فعال در تلفن همراه شما استفاده کنند.
برای فعالسازی این قابلیت باید پس از فشار گزینه Internet sharing دکمه Sharing را از وضع Off به On تغییر داده و سرانجام نام و رمز اتصال دلخواه خود را نیز مشخص کنید. در این بخش دستگاه های متصل به شبکه بی سیم شما قابل مشاهده است و حداکثر پنج دستگاه می تواند به طور همزمان به تلفن همراه شما متصل شود. همچنین در صورتی که برای مدت چند دقیقه هیچ دستگاهی به شبکه شما متصل نشود، برای صرفه جویی در مصرف باتری، اشتراک گذاری اینترنت به طور خودکار غیرفعال خواهد شد.
قفل صفحه
وقتی تلفن همراه خود را روشن می کنید، اولین صفحه ای که برای شما به نمایش درمی آید صفحه قفل (lock screen) است. با منوی تنظیمات صفحه قفل شما میتوانید جزئیات مختلف مربوط به نمایش این صفحه را تغییر دهید:
ـ تغییر تصویر زمینه یا نمایش یک عکس از موتور جستجوی بینگ و فیس بوک
ـ نمایش تصویر خواننده یا آلبوم موزیک در حال پخش
ـ نمایش دادن یا ندادن هشدارهای مربوط به نرم افزارهای مختلف
ـ تعیین مدت زمان روشن بودن نمایشگر در صفحه قفل
ـ اختصاص رمز عبور یا پین کد برای حفاظت از تلفن همراه و دسترسی نداشتن کاربران غیرمجاز به اطلاعات ذخیره شده در آن.
ارتباطات بی سیم
دو گزینه دیگر با عنوان Wi Fi و Bluetooth برای بسیاری از کاربران آشناست. در بخش وای فای می توانید عملکرد وایرلس تلفن همراه و اتصال به نقاط دسترسی بی سیم را مدیریت کنید. می توانید با فعال کردن این قابلیت و اتصال به نقاط بی سیم در دسترس از اینترنت یا دیگر ارتباطات شبکه ای بهره مند شوید.
علاوه بر این می توانید با فشار گزینهAdvanced به تنظیمات حرفه ای دسترسی یابید. برای حذف تنظیمات ذخیره شده به منظور اتصال به شبکه های بی سیم نیز می توانید پس از فشار دادن و نگهداشتن روی نام شبکه موردنظر، گزینهDelete را فشار دهید.
تنظیمات بلوتوث نیز شباهت بسیاری به وای فای دارد. در صورتی که قصد دارید با استفاده از بلوتوث به دستگاه های دیگر همچون تلفن های همراه، هدست، صفحه کلید و... متصل شوید باید این گزینه را فعال کنید. فعال و غیرفعال کردن بلوتوث با فشار کلید مورد نظر امکان پذیر است و هنگامی که بلوتوث را روشن می کنید به طور خودکار دستگاه شما توسط دیگر دستگاه ها قابل شناسایی خواهد بود.
ارسال از نزدیک
قابلیت NFC یا همان ارسال از نزدیک از جمله امکاناتی است که در دستگاه های مجهز به ویندوز فون ۸ گنجانده شده است. به کمک این قابلیت می توانید با ضربه زدن دو دستگاه مجهز به NFC به یکدیگر، اطلاعاتی همچون تصاویر، ویدئوها، مخاطبان، وب سایت ها و دیگر محتوای چندرسانه ای را میان آنها به اشتراک بگذارید. برای فعال کردن این قابلیت باید پس از ورود به تنظیمات Tap+Send، کلید فعالسازی NFC را به حالت On تغییر وضع دهید.
مریم محمد بیکی فراهانی