پرتال شخصی مهدی رافعی

فروشگاه افق
ofogh-shop.com

نویسندگان
چهارشنبه, ۶ دی ۱۳۹۱، ۰۵:۳۴ ب.ظ

دورنمای دنیای دیجیتال در یک نگاه

دورنمای دنیای دیجیتال در یک نگاه

 

آینده نگری و پیش بینی رویدادهایی که سال های آینده با آن روبه رو می شویم از آن دست موضوعاتی است که اغلب مورد توجه است، اما اگر قدری عمیق تر در این باره بیندیشیم به این نتیجه می رسیم آنچه تحت عنوان سال آینده به عنوان یک محدوده زمانی برای پیش بینی هایی در زمینه های مختلف اعم از پیشرفت های علم و فناوری در نظر می گیریم اساسا بی معنی است. چرا که زمان پیوسته است و تقویم ، ابزاری ساختگی توسط انسان هاست.

آنچه سال آینده در دسترس من و شماست هم اکنون در حال رخ دادن است و زیرساخت های آن بنا نهاده شده است. بنابراین پیش بینی نیز معنایی نخواهد داشت. ما درباره موضوعاتی صحبت می کنیم که مراحل اولیه برای بهره برداری از آن فراهم شده است و امکان استفاده از آن به عنوان ابزاری کارآمد مستلزم گذشت زمان است.

با توجه به این که سال گذشته پیشرفت فناوری های دیجیتالی و توسعه رسانه های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته دور از انتظار نخواهد بود سال آینده پیشرفت های قابل توجهی را در زمینه فناوری های دیجیتالی و رسانه های اجتماعی یا پیوند میان آنها نظاره گر باشیم.

اگر بخواهیم درباره مهم ترین رویدادهایی که طی یک سال آینده در حوزه فناوری شاهد آن خواهیم بود صحبت کنیم بدون تردید از فناوری هایی باید صحبت کنیم که درباره آن خبرهایی را شنیده اید.

 

● نمایشگر دوم برای علاقه مندان به تماشای فیلم

بیش از ۸۰ درصد کاربران گوشی های هوشمند و تبلت ها عادت دارند هنگامی که در حال تماشای تلویزیون هستند از آن ها استفاده کنند و بسیاری از آنها در حالی که مشغول تماشای یک برنامه تلویزیونی هستند عقاید و نظراتشان را از طریق شبکه های اجتماعی با دیگران درمیان می گذارند، اما علاقه مندان به فیلم و سینما به کمک فناوری نمایشگر دوم یا second screen تماشای فیلم را به روشی متفاوت تجربه می کنند. این فناوری به کاربر این امکان را می دهد به اطلاعات بیشتری درباره فیلمی که تماشا می کند دسترسی داشته باشد. قابلیت های نمایشگر دوم از جمله قابلیت های تعاملی است و کاربر می تواند از آن برای برقراری ارتباط بیشتر با فیلمی که نگاه می کند استفاده کند.

البته در حال حاضر از این فناوری رونمایی شده و پیش بینی می شود انقلاب بزرگی را در دنیای دیجیتال به راه اندازد. به نظر می رسد عصر تماشای فیلم های سینمایی روی نمایشگرهای تلویزیونی یا سینمایی به پایان رسیده و در آینده ای نزدیک هر کاربری می تواند از گوشی هوشمند یا تبلت به عنوان یک نمایشگر تلویزیونی اختصاصی استفاده کند.

به این ترتیب حتی اگر به هر علتی مجبور باشید تلویزیون را خاموش کرده و از خانه خارج شوید می توانید روی گوشی هوشمندتان ادامه فیلم را پیگیری کنید. زمانی که از نمایشگر خانگی برای تماشای برنامه تلویزیونی مورد علاقه تان استفاده می کنید نیز نمایشگر دوم با این نمایشگر ارتباط برقرار کرده و اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می دهد.

 

● ذخیره اطلاعات در فضای ابری

بدون تردید بخش مهمی از جورچینی که آینده دنیای دیجیتال را به تصویر می کشد مربوط به فناوری های ذخیره اطلاعات است.

امکان دسترسی به اینترنت بدون محدودیت مکانی و استفاده از گوشی های هوشمند موجب ایجاد انبوهی از اطلاعات دیجیتالی شده که باید هرچه زودتر برای آن چاره ای اندیشیده شود.

فناوری پردازش ابری به عنوان یکی از فناوری های کاربردی برای ذخیره و پردازش اطلاعات کار خود مطرح شد.

با فراگیرشدن این فناوری می توان بسیاری از محدودیت ها در زمینه ذخیره سازی اطلاعات را نیز از میان برداشت. به این ترتیب هر کاربر می تواند در هر زمان و مکانی و تنها از طریق ارتباط اینترنتی به اطلاعاتی که در فضای ابری ذخیره کرده است دسترسی داشته باشد. اگر امکان دسترسی به اینترنت وجود داشته باشد تنها به یک مرورگر اینترنتی پرسرعت نیاز دارید تا بتوانید از رایانش ابری استفاده کنید.

به این ترتیب سرویس های ابری شخصی جایگزین روش های ذخیره سازی اطلاعات روی اینترنت می شود.

ذخیره سازی ابری امکانی برای دسترسی به اطلاعات شخصی از طریق شبکه جهانی اینترنت است که از نمونه های بازر این فناوری می توان به پست الکترونیک اشاره کرد بنابراین تردیدی نیست بسیاری از شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی به کاربران، خدمات و امکاناتی مبتنی بر فناوری پردازش ابری در اختیار کاربرانشان قرار دهند.

 

● بازنشستگی رسمی کامپیوترهای خانگی

از سال ۲۰۰۶ به بعد فروش کامپیوترهای رومیزی در سطح دنیا به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در مقابل بازار فروش لپ تاپ ها رونق گرفته است. رونمایی از نسخه جدید ویندوز که به طور اختصاصی برای لپ تاپ ها و تبلت ها طراحی شده به این معنی است که باید با کامپیوترهای رومیزی قدیمی خداحافظی کرد. البته ممکن است استفاده از نسل جدید کامپیوترهای رومیزی که همه سخت افزارهای مورد نیازشان داخل نمایشگرها جاسازی شده است تا حدی با استقبال مواجه شود، اما بازهم امیدی به بقای این کامپیوترها نیست تاریخ انقضای کامپیوترهای رومیزی با وجود رقبای قدرتمندی مانند لپ تاپ ها و تبلت ها به سر آمده و بنابراین بهتر است هرچه زودتر دست به کار شوید و کامپیوتر قدیمی رومیزی تان را به یک لپ تاپ یا تبلت تغییر دهید تا از غافله فناوری عقب نمانید و مجبور نشوید به دلیل اهمال و کوتاهی بخشی از اطلاعات مهم و ارزشمندی که در حافظه کامپیوترهای شخصی ذخیره کرده اید ناخواسته از دست بدهید. بسیاری از نرم افزارهای جدید تنها برای لپ تاپ ها و تبلت ها قابل اجراست و در اجرای این برنامه ها روی کامپیوترهای شخصی محدودیت هایی وجود دارد.

 

● ارتباطات پیشرفته

اغلب افراد با فناوری NFC آشنا هستند. با استفاده از این فناوری از طریق یک ارتباط بی سیم کوتاه برد می توان کارهای روزمره را به راحتی انجام داد. سالی که گذشت استفاده از این فناوری در پرداخت های الکترونیکی از طریق دستگاه های همراه مورد توجه قرار گرفت. البته در بعضی از انواع گوشی های تلفن همراه امکان استفاده از این فناوری وجود ندارد و کاربران این نوع گوشی ها از امکانات آن بی بهره مانده اند. پیش بینی می شود مجموعه کاملی از لوازم خانگی جدید به این فناوری مجهز شود. به این ترتیب تنها با قرار دادن این محصولات در کنار تبلت یا گوشی تلفن همراهی که به فناوری NFC مجهز باشد به اطلاعاتی درباره مشخصات و نحوه استفاده از این محصول دسترسی دارید. این فناوری به شما این امکان را می دهد که بتوانید با استفاده از یک حسگر به داده ها و اطلاعاتی درباره موقعیت مکانی جایی که در آنجا حضور دارید دسترسی داشته باشید. کارت های ویزیت مجهز به NFC نیز نمای جدیدی از فناوری را به تصویر می کشد. در این کارت ها میکروتراشه ای وجود دارد که اطلاعاتی درباره شما و حوزه ای که در آن فعالیت می کنید در برداشته باشد. به این ترتیب هر فردی که بخواهد کارت ویزیت تان را به او بدهید تنها با نزدیک کردن گوشی تلفن همراهش به این کارت، نسخه ای از کارت ویزیت شما را در حافظه گوشی تلفن همراهش ثبت می کند.

 

● رونق چاپگرهای سه بعدی

تا کمتر از یک سال آینده چاپگرهای سه بعدی می توانند به خانه ها راه پیدا کنند و استفاده از آنها تنها محدود به صنایع نخواهد شد. البته هنوز بسیاری از کاربران از امکانات چاپ سه بعدی مطلع نیستند.

در حقیقت همزمان شاهد گسترش کاربرد چاپگرهای سه بعدی در زندگی روزمره و صنایع مختلف خواهیم بود و تقریبا در هر جایی از مطب پزشکان و بیمارستان ها تا تعمیرگاه های خودرو ردپایی از این فناوری را پیدا خواهیم کرد.

به این ترتیب سخت افزارها و خدمات مرتبط با چاپگرهای سه بعدی رونق می گیرد و رقابت چشمگیری را میان شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند شاهد خواهیم بود.

یکی از موضوعات مطرح در زمینه کاربرد چاپگرهای سه بعدی استفاده از آن برای تولید اسباب بازی است که به نظر می رسد آینده موفقی را پیش رو داشته باشد. فناوری چاپگرهای سه بعدی می تواند نقش مهمی در توسعه شیوه های تجارت خلاقانه داشته باشد.

با استفاده از این چاپگرها می توانید اشیاء و لوازم مورد نیازتان را به آسانی تهیه کنید. به عبارت دیگر می توانید کارد، چنگال یا حتی اسباب بازی مورد نظرتان را به هر شکلی طراحی و تولید کنید.

در حال حاضر فناوری چاپگرهای سه بعدی تنها به اجسام پلاستیکی محدود می شود، اما وقتی از مواد دیگری مانند آهن نیز بتوانیم استفاده کنیم هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و می توانیم هر ابزاری که به آن نیاز داریم را بر اساس طرحی از پیش تعریف شده یا حتی بر اساس طرح دلخواهمان طراحی کرده و تولید کنیم.

 

● قطعات الکترونیکی انعطاف پذیر می شود

وقتی از فناوری ساخت نمایشگرهای تلویزیونی و کامپیوتری یا نمایشگر تبلت ها و گوشی های تلفن همراه صحبت می شود بدون تردید نباید منتظر ساخت نمایشگرهایی با ضخامت کمتر باشیم.

۲۰۱۳ سال رونمایی از نمایشگرهای انعطاف پذیر یا بهتر بگوییم نمایشگرهای تاشدنی است.

شاید تا پایان سال ۲۰۱۳ استفاده از گوشی های تاشدنی را هم تجربه کنیم، اما این که کدام یک از شرکت های بزرگ و مطرح در این زمینه می توانند نامشان را به عنوان نخستین تولیدکننده گوشی های تا شدنی به ثبت برسانند موضوعی است که نمی توان با قطعیت درباره آن صحبت کرد. چراکه تاکنون هیچ از این شرکت ها درباره ساخت چنین نمایشگرهایی برای نسل آینده گوشی ها خبری را اعلام نکرده اند.

همچنین شاید سال آینده این فرصت را فراهم کند تا بتوانیم تماشای برنامه های تلویزیونی روی نخستین نمایشگرهای تلویزیونی HD از نوع انعطاف پذیر را هم تجربه کنیم.

البته سال گذشته شرکت سامسونگ اعلام کرد موفق به ساخت نمونه اولیه از نمایشگرهای تا شدنی مخصوص دستگاه های الکترونیکی شده است که کاربر می تواند به راحتی آن را از وسط تا کرده و در جیب یا کیفش قرار دهد، اما هنوز این گوشی ها به بازار عرضه نشده است.

فناوری ساخت نمایشگرهای انعطاف پذیر این امکان را برای نسل آینده ابزارهای الکترونیکی فراهم می کند تا برای دستگاه های کوچک مانند گوشی های تلفن همراه هم بتوانیم در صورت نیاز از نمایشگرهای بزرگ استفاده کنیم.

 

فرانک فراهانی جم          

روزنامه جام جم ( www.jamejamonline.ir )

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۱/۱۰/۰۶
مهدی رافعی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی