پرتال شخصی مهدی رافعی

فروشگاه افق
ofogh-shop.com

نویسندگان
شنبه, ۷ دی ۱۳۹۲، ۰۷:۲۸ ق.ظ

چند قدم ضروری بعد از دزدیده شدن گوشی

چند قدم ضروری بعد از دزدیده شدن گوشی

این روزها گوشی های هوشمند به خاطر امکانات و البته قیمت هایی که دارند به سوژه مورد علاقه سارقان تبدیل شده اند. حتما برای شما هم این اتفاق افتاده است که در اتوبوس مشغول بازی با گوشی یا عکاسی کردن در خیابان بوده اید که گوشی تان ناگهان توسط فردی که نمی دانستید از کجا آمده ربوده شده است یا از همه بدتر، با نشانه گرفتن اسلحه به سمت شما گوشی تان را با زور از دستتان قاپیده و رفته است. هیچ فرقی نمی کند که در چه حالتی گوشی شما به سرقت رفته باشد، آنچه مهم است این موضوع است که گوشی شما با تمام اطلاعات مهم و شخصی به دست یک سارق افتاده است.

براساس گزارش های منتشر شده از سوی پلیس سانفرانسیسکو، بیش از ۵۰ درصد از دزدی های این شهر در سال ۲۰۱۲ به سرقت گوشی های هوشمند مربوط بوده است. بعد از سرقت یک گوشی شاید خیلی سخت باشد که پیش بینی کنیم که ممکن است این گوشی الان در کجا یا دست چه کسی باشد. چون این دستگاه دیجیتالی مانند یک موتور یا یک ماشین سواری و... نیست که بتوان حداقل از روی پلاک امیدی به پیدا شدن آن داشت. یک گوشی به سرقت رفته ممکن است در دست خود سارق بماند یا به یک دوست یا خریدار متفرقه به فروش برسد یا قطعات آن جدا شده و به دست خرده فروشان سپرده شود. حتی در برخی موارد یک گوشی هوشمند که ظاهر سالمی هم داشته باشد به برخی کشورهای دیگر با قیمت بالاتری به فروش می رسد. سرنوشتی غم انگیز که می تواند در انتظار هرگوشی هوشمندی باشد.

راه های امنیتی عمومی

سیستم عامل هر گوشی هوشمند دو راه را برای حفاظت از اطلاعات روی گوشی، در اختیار شما می گذارد. اولین ویژگی، شامل تنظیمات امنیتی است که در هر سیستم عاملی به صورت خودکار قرار می گیرد تا جلوی سرقت اطلاعات را بگیرد. دومین ویژگی امنیتی، سرویس ها و اپلیکیشن های مخصوصی است که توسط خود سیستم عامل ها تولید شده که کاربران می توانند به صورت رایگان یا پولی آنها را تهیه و روی گوشی خود نصب کنند. این اپ ها بعد از دزدیده شدن گوشی به ردیابی و یا پاک کردن اطلاعات گوشی شما کمک می کنند.

البته داشتن این دو ویژگی به معنی این نیست که قطعا بعد از دزدیده شدن گوشی شما می توانید مانند یک فیلم پلیسی رد گوشی خود را بگیرید و آن را پیدا کنید، چرا که سارقان خود را با هرچه پیشرفته شدن راه های امنیتی به روز می کنند و راه هایی برای عبور از قفل های امنیتی پیدا می کنند. همچنین اگر گوشی تنها برای استفاده از قطعات و اجزای آن دزدیده شده باشد دیگر گذاشتن رمز یا سایر اقدامات امنیتی نمی تواند کمکی به پیدا کردن آن کند. در ادامه به افزایش امنیتی و راه هایی برای ردیابی گوشی در دو سیستم عامل ios و آندروید اشاره می کنیم.

جلوگیری از سرقت اطلاعات و هک در iOS

استفاده از رمز یا Lock code: شما می توانید از یک عدد چهار رقمی یا یک رمز طولانی و پیچیده شامل حروف، اعداد و فاصله به عنوان پسورد یا رمز روی گوشی خود استفاده کنید. همچنین می توانید با فعال کردن یک گزینه در بخش امنیتی سیستم عامل ios این امکان را داشته باشید که اگر فردی طی ۱۰ بار پسورد اشتباه را در گوشی شما وارد کرد، اطلاعات تلفن هوشمندتان به صورت کامل و خودکار پاک شود. در گوشی آی فون ۵s علاوه بر این ویژگی ها، شما با امکان اسکن از اثر انگشت جهت شناسایی هویت فرد صاحب گوشی نیز روبه رو هستید.

ویژگی قفل کردن صفحه نمایش: یکی از ویژگی های بسیار مهم سیستم عامل ios این است که برخی ویژگی ها را بدون وارد کردن کد امنیتی در اختیار شما می گذارد. اگرچه شما می توانید با اجرای برخی نکات ایمنی که از طریق سیستم عامل ios در اختیارتان قرار گرفته دسترسی به اطلاعات حساس شخصی خود را محدود کنید، اما همچنان استفاده از برخی امکانات از قبیل siri یا دستیار صوتی، فرستادن پیامک، پاسخ به تماس ها و... هنوز قابل دسترس است، اما نگران نباشید شما برای جلوگیری استفاده سارق از این امکانات نیز می توانید از راه زیر استفاده کنید.

Settings > General > Passcode Lock.

همچنین می توانید مرکز کنترل و مرکز اطلاع رسانی از lock screen را نیز غیر فعال کنید. برای خاموش کردن این بخش نیز از راه زیر عمل کنید.

Settings > Control Center, and Settings > Notification Center.

ردیابی و پاک کردن اطلاعات در Ios

استفاده از اپلیکیشن Find My iPhone: این سرویس به ردیابی، مدیریت و حفاظت از گوشی شما در زمان ربوده شدن کمک می کند. برای استفاده از این اپ باید در سرویس icloud یک حساب کاربری داشته باشید. بعد از راه اندازی این حساب به صفحه icloud در تنظیمات آی فون رفته و گزینه find my iPhone را فعال کنید.

حالا شاید با خود فکر کنید که انجام این کارها به شما هنگام گم شدن گوشیتان چه کمکی می کند. وقتی گوشی شما دزدیده می شود اولین کاری که باید انجام دهید، رفتن به حساب خود در سایت iCloud.com و یا استفاده از اپلیکیشن Find my iPhone از طریق یک محصول با سیستم عامل ios است. با این کار شما می توانید گوشی به سرقت رفته خود را در apple map پیدا کنید، البته مشاهده گوشی شما روی این نقشه تنها وقتی امکان پذیر است که GPRS گوشی تان فعال باشد یا گوشی به اینترنت wi fi عمومی (بدون نیاز به پسورد) متصل شود.

بعد از مکان یابی تلفن تان و کلیک کردن روی آیکون، می توانید کارهای زیادی انجام دهید. برای اولین کار می توانید گوشی را به مدت ۲ دقیقه با صدای بلند به صدا در آورید.

این کار برای زمانی که مثلا گوشی تان را در جای خاصی مانند زیر مبل جا گذاشته باشید بسیار مفید به نظر می رسد، اما اگر از دزدیده شدن آن اطمینان پیدا کردید هیچ وقت از این شیوه استفاده نکنید زیرا نه تنها مزیتی برای شما ندارد بلکه تنها به سارق اطلاع می دهد که شما مکان گوشی تان را پیدا کرده اید. به جای این کار با پیدا کردن گوشیتان روی نقشه در اولین فرصت حالت گمشده یا Lost Mode آن را فعال کنید. با این کار نه تنها شما گزینه های بیشتری برای کنترل گوشی خود دارید بلکه می توانید موارد امنیتی سختگیرانه ای بیشتری را ایجاد کنید.

Lost Mode: فعال کردن حالت گم شده یا همان lost mode ویژگی های با اهمیتی را در اختیار شما می گذارد. از مهمترین آن این است که امکانات بیشتری را برای کنترل دستگاه ربوده شده به شما می دهد. برای شروع، اگر تاکنون برای دستگاه ios خود رمز عبور انتخاب نکرده اید می توانید با استفاده از این روش صفحه نمایش را با یک رمز عبور چهار رقمی از راه دور قفل کنید. با این کار حداقل می توانید مانع دسترسی سارق به اطلاعات شخصیتان روی گوشی شوید.

در قدم بعدی شما می توانید یک پیام به صفحه نمایش قفل شده گوشیتان ارسال کنید. شما می توانید یک پیام دلخواه همچون اسم، شماره تلفن تان یا حتی تقاضای برقراری ارتباط با کسی که تلفن هوشمندتان را پیدا می کند بفرستید.

Lost mode اجازه مشاهده مکان تلفن هوشمندتان در ۲۴ ساعت گذشته را نیز می دهد. این مکان ها که توسط پین هایی در نقشه مشخص می شود به خوبی می تواند برای ردیابی سارق مورد استفاده قرار بگیرد. در نهایت اگر هیچ یک از این کارها کمکی به شما نکرد، می توانید دستگاه خود را به صورت کامل فرمت کنید. با انجام این کار شما توانایی ردیابی آن را از دست می دهید، اما رمز عبور و پیام صفحه نمایش در حالت اولیه خود باقی می مانند.

به یاد داشته باشید که Find my iPhone تنها زمانی فعال است که گوشی یا تبلت IOS شما از طریق اینترنت وای فای یا GPRS گوشی آنلاین باشد. اگر سارق، آی فون تان را خاموش یا آن را در حالت هواپیما قرار دهد، شما قادر به ردیابی آن نخواهید بود. همچنین اگر آنلاین نباشید نمی توانید دستوراتی مانند فرمت، ارسال پیام یا قفل کردن صفحه نمایش را برای گوشی یا تبلت تان ارسال کنید.

جلوگیری از سرقت داده و هک در آندروید

اما اگر گوشی مجهز به سیستم عامل آندروید دارید می توانید از روش های زیر برای حفظ اطلاعات یا ردیابی گوشی خود استفاده کنید.

Lock code: با کمک این بخش شما می توانید امنیت گوشی تلفن هوشمند خود را با عدد، حروف و کاراکتر های خاصی بالا ببرید. همچنین می توانید از pattern یا الگوی رمز لمسی در سیستم عامل اندروید نیز استفاده کنید. اگر از این روش رمزگذاری استفاده می کنید، این نکته را فراموش نکنید که یک سارق می تواند این الگوی رمزی را از طریق لکه حاصل از انگشت تان روی صفحه نمایش تشخیص داده و آن را باز کند. درنتیجه پاک کردن صفحه نمایش تلفن هوشمندتان به صورت منظم یک امر ضروری است.

البته تلفن های هوشمند آندرویدی مجهز به سیستم عامل آندروید نسخه Jelly Bean به بالا، از قابلیت تشخیص چهره نیز برای باز کردن قفل صفحه نمایش بهره می برند که البته این امکان امنیت چندان بالایی ندارد.

ویژگی قفل کردن صفحه نمایش:

مانند سیستم عامل iOS، آندروید نیز به شما اجازه دسترسی به تماس های از دست رفته و پیش نمایش پیامک ها را می دهد که این قابلیت ها به نسبت iOS کمتر است. شما می توانید این دسترسی ها را با رفتن به Security page در تنظیمات منو غیرفعال کنید.

روزنامه دنیای اقتصاد ( www.donya e eqtesad.com )

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی