پرتال شخصی مهدی رافعی

فروشگاه افق
ofogh-shop.com

نویسندگان
شنبه, ۲۱ بهمن ۱۳۹۱، ۰۷:۳۷ ق.ظ

توصیه های قیمتی برای خرید لپ تاپ

بالاتر از دلار
توصیه های قیمتی برای خرید لپ تاپ
بالاتر از دلار

رشد قیمت ها در بازار لپ تاپ طی ماه های گذشته و به ویژه یک هفته اخیر تا حدود زیادی موجب کاهش تقاضا در بازار شده است. کاهش تقاضایی که با توجه به تجربه سال های قبل کسبه از بازار شب عید عجیب، دردآور و نگران کننده است!

چرا که کسبه بازار ماه ها بی رونقی بازار لپ تاپ را به امید رونق بازار شب عید گذرانده بودند و اینک با افزایش ناگهانی نرخ دلار آزاد امید آنها ناامید شده است!

در چنین شرایطی خریداران لپ تاپ نیز که توان پرداخت هزینه های هنگفت بابت خرید لپ تاپ را نداشته به اتفاقاتی چون برگزاری جشنواره های نوروزی فروش لپ تاپ، حراج های آخر سال کسبه بازار بابت صاف کردن حساب هایشان و... دل بسته و در انتظار کاهش قیمت ها فعلا دست از خرید کشیده اند!

اما گویا امید خریداران نیز نقش بر آب است، چرا که بر اساس اعلام کسبه بازار، شرکت های عرضه کننده و همچنین با توجه به شرایط فعلی بازار، امسال از حراج و برگزاری جشنواره های ویژه فروش و ارائه تسهیلات ویژه به خریداران و... خبری نیست.

از سوی دیگر این زمزمه در بازار شنیده می شود که به دلیل کاهش شدید موجودی در بازار، در هفته های آینده با رشد بیشتر قیمت ها در بازار مواجه خواهیم شد.

در چینن شرایطی خریداران و همچنین فروشندگان باید بدانند که بهترین اقدام در چنین شرایطی چیست و واقعا افرادی که قصد خرید لپ تاپ دارند، چه باید بکنند.

به همین دلیل ما سعی کرده ایم با استفاده از تجربه کارشناسان بازار، چند توصیه قیمتی برای خرید لپ تاپ به شما ارائه دهیم.

۱ مقایسه با قیمت جهانی

اگرچه با توجه به رشد هزینه های انبارگردانی و حمل ونقل و همچنین هزینه های جانبی و... مقایسه قیمت ارائه شده برای یک لپ تاپ با قیمت جهانی آن تنها موجبات تاسف و ناراحتی شما را فراهم می آورد، اما لازم است که بدانید چه میزان از مبلغی که بابت خرید یک لپ تاپ می پردازید، به واقع صرف خرید کالای تکنولوژیک می شود و چه میزان به عنوان سود و... عاید فروشنده می شود.

به طور کلی یک خریدار لپ تاپ در شرایط فعلی و با لحاظ کردن قیمت دلار آزاد با رقم چهار هزار تومان، بابت خرید یک لپ تاپ دو هزار دلاری حدود هشت و نیم میلیون تومان و یا شاید بیشتر پرداخت می کند.

حدود هشت میلیون تومان بابت خرید کالاهای تکنولوژیک و ۵۰۰ هزار تومان و گاه بیشتر بابت هزینه های جانبی و...

این را هم در نظر داشته باشید که در شرایطی که واردکنندگان با مشکل واردات کالا و تامین موجودی مواجه باشند مبلغی هم بابت کاهش موجودی کالا در بازار و... روی قیمت کالا کشیده می شود.

به این ترتیب یک خریدار ایرانی باید بهای بسیار گزاف تری را بابت استفاده از تکنولوژی پرداخت کند تا یک مصرف کننده در دیگر کشورها! البته این را هم لحاظ کنید که مصرف کننده ایرانی با وجود پرداخت بهای اضافی از دریافت خدمات پس از فروش واقعی نیز محروم است!

حال با یک دو دو تا چهار تا با دید بازتری دست به انتخاب لپ تاپ مورد نظر بزنید.

۲ مقایسه قیمت ارائه شده با فروشگاه و شرکت های دیگر

شاید کمی بدبینانه به نظر آید، اما این یک حقیقت است که برخی از کسبه بازار کامپیوتر با توجه به مسائل شخصی تجاری و با لحاظ کردن هزینه های جانبی نظیر اجاره واحد تجاری، هزینه آب و برق و... قیمت های بالا یا پایین تری را برای کالاها در نظر می گیرند.

البته این موضوع از نظارت ضعیف و عدم کنترل ارگان های مربوطه بر بازار ناشی می شود.

در هر حال به شما توصیه می کنیم پس از دریافت اطلاعات قیمتی و حتی پس از انجام چک و چانه های معاملاتی که بین خریدار و فروشنده عرف است، حتما قیمت را با چند فروشگاه و یا شرکت عرضه کننده مقایسه کنید، زیرا مشاهده شده است برخی از فروشگاه ها که در طبقات گران قیمت مراکز خرید و فروش کامپیوتر قرار دارند کالاها را گران تر از دیگر فروشگاه ها به فروش می رسانند.

۳ تحقیق و بررسی در مورد قابلیت های فنی دستگاه

برخی از فروشندگان بازار با دستکاری در کانفیگ (قابلیت های فنی) دستگاه باعث می شوند قیمت دستگاه تا حدودی کمتر شود.

به عنوان مثال ظرفیت رم را کاهش می دهند یا اینکه هاردی با ظرفیت حافظه کمتری روی دستگاه نصب می کنند.

پس هنگام مقایسه قیمت دستگاه بین فروشگاه های مختلف حتما به قابلیت های فنی قابل تغییر مانند رم و هارددیسک توجه داشته باشید.

۴ انتخاب کالا متناسب با شرایط کاربردی خود

هنگام خرید کالا توجه داشته باشید که کالایی که خریداری می کنید برای شما قابلیت کاربردی داشته باشد. بهتر بگوییم بهتر است به فکر اسم و برند و مارک کالا نباشید و این تصور را که هر کالایی جدید است پس بهتر است، از سر خود بیرون کنید. بهتر است با کمی فکر و بررسی لپ تاپی مناسب خریداری کنید و در ضمن هزینه اضافی هم صرف خرید لپ تاپ نکنید. به عنوان مثال گروهی تصور می کنند اگر قصد انجام کار حرفه ای دارند، باید حتما جدیدترین لپ تاپ اپل را خریداری کنند. در حالی که این لپ تاپ ممکن است کاربرد چندانی برای آنها نداشته باشد.

مثلا pro mac book retina که وضوح تصویر صفحه نمایش آن بر سر زبان ها افتاده است و قیمت بالایی دارد تنها برای دیدن عکس و... با وضوح بالا مناسب است و در صورت چاپ هیچ چیز خاصی مشاهده نمی شود؛ چرا که ما چاپگری که بتواند تصویری با چنین وضوحی چاپ کند، نداریم. یا همین تبلت های ۳G و ۴G که اگر چه از نظر قابلیت اتصال به اینترنت شرایط خوبی را فراهم می کنند، اما خرید یک نمونه مجهز به WIFI برای برخی از کاربران به صرفه تر است. به این ترتیب که یک مودم جیبی خریداری کرده و به سادگی به اینترنت متصل شود.

به بیان ساده تر کالایی خریداری کنید که متناسب با شرایط کاربردی شما باشد.

۵ پرداخت هزینه گارانتی

بهتر است در هر شرایطی خطر نکرده و بهای خدمات پس از فروش کالاها را پرداخت کنیم.

البته باید به شرکتی با اسم و رسم و شناخته شده در این زمینه اعتماد کرد، چرا که با توجه به شرایط نامساعد بازار و کاهش نظارت روی بازار بروز هر اتفاقی در بازار ممکن است.

مریم عسگری
روزنامه دنیای اقتصاد ( www.donya e eqtesad.com )
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۱/۱۱/۲۱
مهدی رافعی

لب تاپ

laptop

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی